Nati

Att packa ner i BB-väskan

Något som jag satt och läste om innan jag skulle föda var om vad man skulle packa ner i BB-väskan. Det jobbiga var bara att jag hittade mest sådana artiklar om att ja, ta med detta och detta. Men jag hade nog haft större nytta av att en verklig person talade om för mig vad som var nödvändigt och VARFÖR. Om någon skulle hitta detta någon gång så delar jag med mig med glädje!
Jag födde i vecka 38+4, alltså 9 dagar före bf och eh ja, min väska var inte färdigpackad. Tyvärr… Jag trodde jag hade minst 2 veckor på mig, eller tre. Men så blev det icke. Så ett tips är att ha den ståendes där ungefär 2 månader innan, för man vet ju aldrig vad som händer. Det skadar ju inte att den är färdigpackad.

1. Det allra viktigaste är nog mobilladdare! Jag hade tur som hade två stycken så kunde lägga ner min laddare där långt innan. Men glöm. absolut. inte. laddaren!!!!

2. Sedan så rekommenderar jag att packa ner hygienartiklar. Tandborste, tandkräm, duschtvål, schampo, balsam. Som förstföderska brukar man få stanna 1-3 dagar om inget allvarligare har hänt, för att se till att amningen kommer igång osv. Kan vara skönt att duscha och känna sig lite fräsch under de dagarna…

3. Tofsar. Det största misstaget jag gjorde under förlossningen var att ha utsläppt hår. Tanken slog mig aldrig att jag borde sätta upp håret, tyvärr. Mitt hår är vanligtvis ner till rumpan. Efter förlossningen så var det typ till skulderbladen pga alla tovor. Så kul var det. Därför var balsamet välbehövligt efteråt kan jag ju säga.

4. Läppbalsam. Detta trodde jag att jag hade stoppat ner, men ack så fel jag hade. Kul. Lustgasen gör att man blir torr om läpparna så det är inte så kul att vara utan

5. Godisbitar (typ choklad eller nåt), yoghurt, frukt och dricka. Saker som är lätta att ha utanför kylskåpet typ och inte behöver värmas och lätt håller sig fräscht. Jag var inte speciellt hungrig men medföljande partner kan få det rätt jobbigt utan något att äta eller dricka. Många förlossningar sker på natten och då är det liksom inte så himla lätt att bara sticka iväg och köpa något.

6. Gosig filt till bebisen. ”Filtarna” man får på BB är liksom trista och hårda frottéhanddukar i princip. Jag mådde mycket bättre när jag fick linda in Aliza i en mjuk filt från Newbie.

7. Sköna, mjuka och rymliga kläder. När du åker hem från BB kan det var skönt att känna sig fräsch med lite nytvättade kläder. Åtsittande kläder känns lite sådär i den situationen……….

8. Om man orkar bry sig så mycket och tror att man inte kommer ha tillräckligt med saker att göra, så för all del packa ner dator/ipad eller tidningar. Mitt tips är att försöka sova när du är uttråkad men haha, alla äro vi olika =)))

Sedan så allt annat självklart typ papprena med blodgrupp, mobil och aa kamera om man satsar på stort och inte känner att mobilkameran duger. Plånbok med leg, pengar osv. är ju alltid bra. Bilbarnstolen kan någon komma och lämna i efterhand. Jobbigt att släpa på i stundens hetta liksom.
Vid närmare eftertanke så är pengar ASBRA att ha med sig eftersom att maten på sjukhusen smakar röv och ger mig mardrömmar än idag. Alltså maten var värre än förlossningen, shit. Om ni skaffar en man som är kock som min, så kan han ju åka hem i mellan och laga lite mat. Det var guld värt ♥

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats