Nati

Att välja sina strider

Usch vad trött jag är! Sov inte så bra i natt och har varit i skolan hela dagen och varit i Solna och hej och hå, haha. I natt så vaknade jag halv 4 av att Aliza satt sig upp (första gången!!) själv i sin spjälsäng! Det var lite kul men samtidigt inte så där jätteroligt den tiden på dygnet. Trodde först att det var morgon och dags att gå upp. Men så ville hon komma över i vår säng, vilket går jättebra när jag sover ensam, men det gjorde jag ju inte i natt. Trångt och varmt och stelt blev resten av natten för min del. Men lilltjejen har tandsprickning så jag förstår att hon har svårt att komma till ro ensam. ♥ Hennes femte tand ploppade upp härom dagen så det känns mest som att tänderna hinner avlösa varandra. Kommit 5 tänder nu på mindre än 3 månader. Annars så märks det inte mycket längre faktiskt, förutom att nattsömnen blir lite störd. Hon är så snäll mot mig.

Sen så på vägen hem så blev det lite grinigt. Jag var lite klumpig och klädde inte av henne tillräckligt när vi satt på tåget, så när det var 3-4 minuter kvar till vi skulle av (slutstation för tåget åkte bara till Tumba)  så började Aliza gråta för hon blev för varm, stackarn. Men just då kunde jag inte göra så himla mycket utan bara försöka trösta henne så gott det gick. Hon sitter ju i åkpåsen och fastspänd i selen för hon kastar sig gärna framåt så jag hade knappt hunnit ta ut henne innan jag skulle stoppa tillbaka henne och problemet var ju att hon var VARM så det löser sig ju ändå sekunden vi kommer av tåget.
Tror ni inte att en kille öppnar käften och säger: Du kan ju ta upp honom, det är ju det han vill?
Öh. Alltså, för det första. Det är en HON. För det andra DU VET INTE VAD MITT BARN VILL, JAG VET!!! Och det är inte att komma upp i min famn, she doesn’t roll that way. För det tredje så är det slutstation om typ två minuter så hur hade du tänkt att jag skulle släpa vagn och bebis av ett GAMMALT PENDELTÅG? Liksom hallå. Skulle tappat Aliza på spåret eller nåt. Nej, okej kanske inte. Men grejen är den att jag gör ju såklart vad som är bäst för mitt barn? Jag vet vad hon vill, för att jag känner henne. Hade det varit så att hon ville upp i famnen och jag hade avgjort att det inte passade situationen så har jag redan gjort den bedömningen.
Så NEJ, hon (observera flicka) vill inte att jag ska lyfta henne hon är bara svettig. Dessutom så satt hon i åkpåsen och hade därför tunna byxor på sig där under så OM jag ens hade tagit mig av tåget – vilket jag tvivlar på eftersom att det är tillräckligt krångligt att ta sig av med barn inuti vagnen, så hade hon blivit jättekall.
Dock så kände jag bara att nej, Aliza gråter, jag har något viktigare att fokusera på. Dessutom så var jag så jävla trött så hade inte energin till att ta den konfrontationen. Jag svarade bara att nej, det går inte för att vi ska av.
Vi skulle av. Precis som alla andra på tåget. Avstigning för samtliga osv.

P.S hon slutade gråta 3 sekunder efter vi gått av tåget typ. Kall luft hjälpte. Tack för din expertis kille på tåget. D.S

Skitglad bebis som fortfarande inte ens blivit upplyft. Jag är en skitgrym mamma, obviously.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats