Nati

Vänskap när man får barn

Det blir automatiskt så att man får mindre tid för sina vänner när man får barn. Man kan (oftast) inte vara ute så länge och ibland funkar det inte alls. Jag är helst hemma före 7 eftersom att det är då det är dags för Aliza att sova. Hennes sovrutiner är så himla viktiga för att jag ska palla. Jag är ett vrak om jag måste sitta med henne till 12 på natten och sen gå upp 7 dagen efter. Hennes pappa jobbar 10 timmar om dagen och har ett väldigt hårt arbete som kräver mycket fysiskt så det är inte direkt ett alternativ att lämna henne till honom när som helst bara.
Men de flesta av mina vänner tar det väldigt bra. Många håller fortfarande kontakten med mig och vill ses medan andra har tagit avstånd. Jag förstår det för de som har tagit avstånd är på ett annat plan i livet, kanske man kan säga. Eller ja, jag har nära vänner som inte alls kommer skaffa barn osv. inom de närmaste åren men de är ändå lite mer vuxna i tänket. Om jag ska vara taskig men brutalt ärlig: de som tagit avstånd från mig är de som inte hunnit mogna till sig än och typ inte fattar att jag har ett litet liv jag måste ta hänsyn till. Jag tror inte att dessa vänner menar något illa utan bjuder inte med mig på saker för att de antar att jag inte kan. Men hade det varit vänner som velat ha mitt sällskap och faktiskt brytt sig så hade de tänkt att ”ja, vi kan ju ses på DAGEN någon gång så vi kan alla umgås bara för att det är kul.”
I början blev jag ledsen och tog illa upp och kände mig sviken. Men idag så ser jag ju hur många sanna vänner jag har som faktiskt lägger sin tid på mig och min dotter, vill ses och hitta på saker tillsammans för att vi är just vänner.
Att få barn visar vilka som är ens vänner och vilka som inte är det. I mitt fall så var det inte så stor förlust då jag känner att jag växt ifrån de vännerna ändå och det kanske är precis så de känner också.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats